Movements

Utställning MOVEMENTS, med Peter Sherman på Galleri Valvet i Järna

Galleri Valvet har glädjen att inbjuda till vernissage:

Lördag den 11 november kl 14:00-18:00
Konstnären kommer med en överraskande berättelse kl 15:00.

Galleriet kommer att vara öppet efterföljande lördagar kl 11-16 fram till den 9:e december, eller för bokade visningar.

Välkommen!
Galleri Valvet

Peter Sherman är född i London men bor sedan 46 år tillbaka i Sverige. Han är figurativ konstnär och fångar moment av rörelser som är flyktiga för de flestas ögon. Med sitt skickliga handlag förmedlar han dessa moment av rörelser och transformerar dem till någonting ganska unikt då de fångar dansens koreografi.

Tavlorna karakteriseras av dansens figurer, rörelser och kroppars strama muskulatur som genom dansens symboliska språk förmedlar korta ögonblick av rörelser. Vidare förmedlar de en rikedom av vardagliga känslor och uttryck som bildas genom dansarnas språk.

Former och komponerade konfigurationer blir ännu mer dramatiska genom hans mästerliga bruk av ljus och skuggor, som på ett effektivt sätt fångar och förmedlar inneboende emotioner, styrkor och harmoni i dansarnas kroppar. Bruket av ljus förhöjer underliggande spänningen och betonar rörelsernas behag på ett fängslande sätt. Peter Shermans figurativa tavlor öppnar våra ögon till kroppars skönhet, uttryck och visar på den emotionella komplexitet som finns i mänsklig rörelse.